Tuesday, October 16, 2018
Text Size
   

Declaratii politice

Florin Constantinescu

 -Proiectul de buget pe anul 2011 este un buget pentru saracire

Intr-o declaratie politica, sustinuta in Sedinta de Plen a Senatului, senatorul PSD Florin Constantinescu a facut cateva ...

Continuare ...

-Sub ocrotirea unui stat dezinteresat, imbatranim stand la ghisee

Senatorul PSD de Iasi, Florin Constantinescu, a sustinut o declaratie politica în Sedinta de Plen a Senatului, intitulata ...

Continuare ...

-Aranjamentele dintre putere şi FMI trebuie interzise prin lege

România va mai trece printr-o criză economică. Nu este o ameninţare, ci o certitudine. 50,7% din participanţii la Forumul Economic de la Davos ...

Continuare...

-Guvernul Boc – un guvern ratat din prima secunda a numirii in functie

   Am cunoscut încă de la începutul acestui an un guvern incapabil să facă faţă crizei economice în care se afla România.

Continuare ... 

-Piatra de moara a economiei romanesti – conditiile drastice de accesare a unui credit

   Înaintea oricărei furtuni există un moment de linişte. Acum, la noi în ţară este o linişte bolnăvicoasă care prevesteşte o mare furtună.

Continuare ...

-PSD repara greseala facuta de altii pledand pentru acordarea de sprijin IMM-urilor din Romania

   Imediat după revoluţia din 1989 apăruse în România un joc de stradă denumit „Alba - neagra”.

Continuare ...

blog  

Ion Iliescu

 iliescu

 

 


  Victor Ponta

Victor Ponta


Mircea Geoana

geoana


Adrian Nastase

nastase


Miron Mitrea

mitrea


Sorin Oprescu

oprescu


Gheorghe Nichita

nichita


Catalin Ivan

Catalin Ivan


Blogul SCE

sce


Dionisie Afloroaei

dionisie

Stiri

Lansare PSD
Sub ocrotirea unui stat dezinteresat, imbatranim stand la ghisee

   Senatorul PSD de Iasi, Florin Constantinescu, a sustinut o declaratie politica în Sedinta de Plen a Senatului, intitulata „Sub ocrotirea unui stat dezinteresat, îmbatrânim stând la ghisee”, în care vorbeste despre introducerea unor noi taxe si numarul de ore pe care contribuabilii îl pierd stând la cozi.

Declaratia politica a d-lui senator are la baza studiul Paying Taxes, în care se arata ca România se claseaza pe locul 151 din 183 de economii analizate, în functie de usurinta cu care se platesc taxele. Exista un numar extrem de mare de plati de taxe si de impozite: nu mai putin de 113 plati pe parcursul unui an, din care 84 se refera la platile aferente contributiilor sociale. Nu exista un sistem electronic de plati functional. Pozitia tarii din a doua jumatate a clasamentului nu se datoreaza numai sistemului fiscal din România, ci si reformelor fiscale implementate de alte tari.

Senatorul Constantinescu este de parere ca majorarea TVA de la 19% la 24%, împreuna cu introducerea unor noi reglementari privind plata TVA, o majorare a taxelor locale (de exemplu taxa pe autovehicule, taxa pe emiterea de certificate, notificari si autorizatii de publicitate), precum si introducerea unui sistem nou de penalizare pentru întârzieri în plata taxelor nu au facut decât sa mareasca numarul de ore pe care contribuabilul român îl petrece la cozi pentru a-si plati taxele.

De asemenea, d-l Florin Constantinescu îi acuza pe liderii puterii ca ne-au pregatit în repetate rânduri pentru introducerea sistemului on-line de plati, doar ca am ramas pregatiti, fara existenta unui astfel de sistem. Ba mai mult, avem cel mai incompetent Guvern de dupa ‘89 încoace si este adevarat ca gestionarea proasta a resurselor este cel mai înjositor act pe care îl face, afirma d-l senator în declaratia sa.De asemenea  senatorul pascaneani-a adresat o interpelare Primului Ministru Emil Boc, prin care îi solicita prezentarea situatiei sporurilor si celui de-al 13-lea salariu primit de unii angajati ai Guvernului, în contextul în care, saptamâna trecuta, au aparut în presa articole referitoare la beneficiile angajatilor care lucreaza în cladirea Guvernului.

Astfel, angajatii au beneficiat de bonusuri în valoare de peste o jumatate de milion de euro, reprezentând al 13-lea salariu si prime de vacanta. Mai mult, d-l Constantinescu aminteste de raspunsul oferit de Secretariatul General al Guvernului, în care se precizeaza ca al 13-lea salariu s-a acordat în baza Legii 330, pentru toti angajatii. Tot în raspunsul SGG se afirma ca numai functionarii publici au dreptul la acest salariu, desi, din informatiile pe care le detinem, au primit acest salariu si angajatii contractuali. Practic, afirmatiile se contrazic.

Pe de alta parte, senatorul îi solicita Primului-Ministru sa prezinte proiectiile bugetare pe anul 2011, în ceea ce priveste al 13-lea salariu si sporurile. Concret, este important de stiut daca acestea vor fi primite sau nu de catre functionarii publici sau personalul contractual, se mai precizeaza în interpelarea sustinuta în Plenul Senatului.

 
< Precedent   Urmator >

PSD

PSD

PSD Iasi

Psd Iasi

Parlament

parlament

TSD Iasi

Tsd Iasi