Tuesday, October 16, 2018
Text Size
   

Declaratii politice

Florin Constantinescu

 -Proiectul de buget pe anul 2011 este un buget pentru saracire

Intr-o declaratie politica, sustinuta in Sedinta de Plen a Senatului, senatorul PSD Florin Constantinescu a facut cateva ...

Continuare ...

-Sub ocrotirea unui stat dezinteresat, imbatranim stand la ghisee

Senatorul PSD de Iasi, Florin Constantinescu, a sustinut o declaratie politica în Sedinta de Plen a Senatului, intitulata ...

Continuare ...

-Aranjamentele dintre putere şi FMI trebuie interzise prin lege

România va mai trece printr-o criză economică. Nu este o ameninţare, ci o certitudine. 50,7% din participanţii la Forumul Economic de la Davos ...

Continuare...

-Guvernul Boc – un guvern ratat din prima secunda a numirii in functie

   Am cunoscut încă de la începutul acestui an un guvern incapabil să facă faţă crizei economice în care se afla România.

Continuare ... 

-Piatra de moara a economiei romanesti – conditiile drastice de accesare a unui credit

   Înaintea oricărei furtuni există un moment de linişte. Acum, la noi în ţară este o linişte bolnăvicoasă care prevesteşte o mare furtună.

Continuare ...

-PSD repara greseala facuta de altii pledand pentru acordarea de sprijin IMM-urilor din Romania

   Imediat după revoluţia din 1989 apăruse în România un joc de stradă denumit „Alba - neagra”.

Continuare ...

blog  

Ion Iliescu

 iliescu

 

 


  Victor Ponta

Victor Ponta


Mircea Geoana

geoana


Adrian Nastase

nastase


Miron Mitrea

mitrea


Sorin Oprescu

oprescu


Gheorghe Nichita

nichita


Catalin Ivan

Catalin Ivan


Blogul SCE

sce


Dionisie Afloroaei

dionisie

Stiri

Lansare PSD
Senatorul Constantinescu face interventii pentru rentabilizarea CFR Marfa

   Senatorul PSD Florin Constantinescu a avut o interpelare la adresa Ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, cu privire la soarta CFR marfa si doua intrebari  adresate ministrului Educatiei, Daniel Petru Funeriu, cu privire la continuarea unor  investitii la o scoala generala din comuna Scobinti si ministrului Economiei, Ion Ariton, despre realizarea unui sistem ...

... de transformare a energiei solare in energie electrica in orasul Harlau. Parlamentarul pascanean se arata ingrijorat de soarta companiei CFR Marfa si pe intreg sistemul feroviar din Romania. “ in Romania, in domeniul feroviar, din 2005 incoace, investitiile au scazut constant, astfel incat in 2009 abia daca s-au modernizat vreo 20 de locomotive. Situatia transporturilor este precara. La CFR Marfa, taxa pe infrastructura se calculeaza pe tren x km. in acelasi timp, in domeniul rutier tirurile platesc o singura taxa o data pe an sau o taxa de 45 lei/zi, indiferent de cati km parcurg. Ceea ce inseamna, in medie, ca pentru transporturile feroviare costurile sunt crescute de peste 5 ori.

Pe de alta parte, transportatorii feroviari platesc acciza pe motorina care se duce la bugetul general si nu ramane pentru nevoile infrastructurii feroviare nimic” e arata in comunicatul de presa emis de biroul senatorului Florin Constantinescu. in opinia acestuia, transportul feroviar trebuie revitalizat, cat mai urgent posibil. Dar pana la strategiile de investitii, unde sunt necesari bani multi, se pot realiza cateva masuri simple. Parlamentarul pascanean a sugerat ministrului de resort, dezvoltarea transportului auto pe tren prin asa numitele Ro-La, prin amenajarea pe bani europeni a unor terminale astfel incat camioanele sa parcurga distantele lungi pe calea ferata. Practica este folosita mai ales in transportul international si ar putea fi utilizata si pentru transportul intern. A existat un astfel de experiment si la noi, cu rezultate foarte bune, dar a fost abandonat in mod inexplicabil. Astfel, nici soselele nu ar mai fi avariate de transportatorii rutieri care incarca camioanele peste limita admisibila pe tonaj/osie ducand in acest fel la degradarea drumurilor.

Constantinescu vrea bani pentru finalizarea scolilor din judet

Recent senatorul Florin Constantinescu a cerut de la tribuna Senatului sume importante de bani pentru finalizare lucrarilor la mai multe unitati de invatamant din judetul Iasi. Parlamentarul ales in colegiul senatorial nr 3 Pascani plus Harlau, a dat exemplu scoala din satul Scobinti comuna Sticlaria. Aici in anul 2008 a inceput reabilitarea scolii Generale cu clasele I – VIII , a fost construita cladirea scolii, s-a ridicat acoperisul dar nu a fost achizitionata tabla pentru acoperis din lipsa de fonduri. Investitia se deterioreaza pe zi ce trece, infiltratiile apei producand o degradare continua a lucrarilor efectuate. Pentru finalizarea investitiei mai este necesara suma de 354.000 lei . Consiliul Local al Comunei Scobinti nu dispune de fondurile necesare pentru continuarea lucrarilor . “ Voi face tot ce imi sta in putinta sa conving autoritatile centrale sa aloce sume de bani pentru finalizarea lucrarilor la toate unitatile de invatamant din judet. Un caz similar este la Miroslovesti, unde copiii de acolo nu pot merge la gradinita pentru ca nu e gata si nu sunt bani pentru a fi terminata” a spus domnul senator PSD, Florin Constantinescu.

Energie verde in orasul Harlau

Primarul orasului Harlau vrea ca localitatea sa sa beneficieze de energie solara. Astfel, edilul local a depus documentatia cu titlul ,, Realizarea unui sistem de transformare a energiei solare in energie electrica necesara pentru consumul propriu al Orasului Harlau’’.  Obiectivul general al proiectului este realizarea unei capacitati de producere a energiei electrice solare , la nivelul orasului Harlau . Prin implementarea acestui proiect se vor realiza mai multe obiective. Cel mai important este realizarea unei economii substantiala la nivelul bugetului local si folosirea acestora pentru dezvoltarea infrastructurii localitatii. Crearea a unui numar de cateva locuri de munca permanente necesare deservirii investitiei, inbunatatirea nivelului de productie al mediului inconjurator  si reducerea riscurilor asupra sanatatii populatiei .

Numai ca proiectul s-a inpotmolit prin sertarele Ministerului Economiei, iar primarul orasului domnul Constantin Cernescu a cerut sprijinul senatorului Florin Constantinescu. Parlamentarul a reusit sa faca o interpelare de la tribuna Senatului Romaniei adresata domnului  Ministru Ion Ariton de la Ministerul  Economiei. “ Am cerut domnului ministru sa efectueze verificari si sa vedem in ce stadiu se afla proiectul orasului Harlau. Am sa fac demersuri pentru ca acest proiect sa intre la finantare deoarece este vital pentru comunitatea de acolo “, a spus senatorul pascanean, Florin Constantinescu.

 
< Precedent   Urmator >

PSD

PSD

PSD Iasi

Psd Iasi

Parlament

parlament

TSD Iasi

Tsd Iasi