Thursday, September 20, 2018
Text Size
   

Declaratii politice

Florin Constantinescu

 -Proiectul de buget pe anul 2011 este un buget pentru saracire

Intr-o declaratie politica, sustinuta in Sedinta de Plen a Senatului, senatorul PSD Florin Constantinescu a facut cateva ...

Continuare ...

-Sub ocrotirea unui stat dezinteresat, imbatranim stand la ghisee

Senatorul PSD de Iasi, Florin Constantinescu, a sustinut o declaratie politica în Sedinta de Plen a Senatului, intitulata ...

Continuare ...

-Aranjamentele dintre putere şi FMI trebuie interzise prin lege

România va mai trece printr-o criză economică. Nu este o ameninţare, ci o certitudine. 50,7% din participanţii la Forumul Economic de la Davos ...

Continuare...

-Guvernul Boc – un guvern ratat din prima secunda a numirii in functie

   Am cunoscut încă de la începutul acestui an un guvern incapabil să facă faţă crizei economice în care se afla România.

Continuare ... 

-Piatra de moara a economiei romanesti – conditiile drastice de accesare a unui credit

   Înaintea oricărei furtuni există un moment de linişte. Acum, la noi în ţară este o linişte bolnăvicoasă care prevesteşte o mare furtună.

Continuare ...

-PSD repara greseala facuta de altii pledand pentru acordarea de sprijin IMM-urilor din Romania

   Imediat după revoluţia din 1989 apăruse în România un joc de stradă denumit „Alba - neagra”.

Continuare ...

blog  

Ion Iliescu

 iliescu

 

 


  Victor Ponta

Victor Ponta


Mircea Geoana

geoana


Adrian Nastase

nastase


Miron Mitrea

mitrea


Sorin Oprescu

oprescu


Gheorghe Nichita

nichita


Catalin Ivan

Catalin Ivan


Blogul SCE

sce


Dionisie Afloroaei

dionisie

Stiri

Lansare PSD
Aranjamentele dintre putere si FMI trebuie interzise prin lege

Doamnelor şi domnilor,

România va mai trece printr-o criză economică. Nu este o ameninţare, ci o certitudine. 50,7% din participanţii la Forumul Economic de la Davos au considerat că majorarea alarmantă a datoriei publice a statelor va fi cauza principală a declanşării următoarei crize economice.România are în prezent o datorie publică de 29% din PIB care va creşte la 35% din PIB. În ultimii doi ani, datoria publică s-a dublat.

În aceste condiţii oficialii FMI au venit în România nemaifiind interesaţi de traseul socio-economic al ţării, ci mai degrabă de traseul politic şi de cum să-şi revadă banii cuantificat, cu riscul unor enorme probleme sociale şi financiare. Economiştii avertizează faptul că mai multe state europene riscă să intre în incapacitate de plată în anii următori, în pofida sprijinului primit de la FMI. Fondul oferă un sprijin financiar consistent ţărilor europene confruntate cu probleme bugetare, care, astfel, „cumpără timp“. Ţările care se confruntă cu acest risc sunt: Ucraina, Letonia, România, Ungaria şi Grecia.

În 2009 reformele structurale ale României au fost aproape egale cu zero - cheltuielile cu salariile, cu bunurile şi serviciile ofe¬rite angajaţilor statului, cu pensiile, cu protecţia socială, cu subvenţiile şi contribuţia la bugetul UE au fost egale cu veniturile din taxe şi im¬po¬zite. Guvernul a fost nevoit să se îm¬prumute pentru a-şi achita datoriile (1,3% din PIB) şi a efectua investiţii (6,1% din PIB).

Stimaţi colegi,

În general, acordurile cu FMI au o proastă reputaţie din cauza incidentelor sale asupra standardului de viaţă, date de îngheţarea salariilor, a pensiilor. FMI nu mai este interesat de reformele structurale din România. În loc să facă presiuni pentru reformarea sistemului public de pensii, pentru privatizarea acestuia, oficialii FMI par a fi dispuşi să supervizeze sacrificarea unor locuri de muncă.

Acordul cu FMI a fost de la bun început o piatră de moară agăţată de gâtul contribuabililor. Va fi în continuare aşa iar oamenii de rand vor simţi cu vârf şi îndesat parteneriatul strategic şi neortodox pe care l-a făcut puterea cu FMI-ul. Aceste parteneriate, aranjamente neortodoxe ar trebui interzise prin lege.  Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, rata şomajului în decembrie 2009 a ajuns la 7,8%, faţă de 7,5% în luna anterioară, numărul total al şomerilor fiind de 709.383 persoane.

Numărul şomerilor va creşte, salariile vor fi din ce în ce mai mici în comparaţie cu preţurile pe care le vom simţi din ce în ce mai mari. Nu am observat din partea actualei guvernări şi nici din partea oficialilor FMI o grijă pentru cetăţeni. Există doar o nepăsare soră cu incompetenţa.

FMI-ului nu-i pasă dacă românul are ce mânca a doua zi, dacă are unde munci sau dacă are cu ce-şi plăti ratele. FMI-ul nu este nici măcar interesat de modernizarea statului roman, de o refomă efectivă a sistemului de pensii sau de o lege unică de salarizare echitabilă. Dar Guvernul ar trebui să fie interesat de toate aceste aspecte, Guvernul ar trebui să informeze FMI iar la rândul lor, oficialii FMI să fie conştienţi şi de aspectele reformelor structurale.

Va multumesc,

Senator: Ing. Florin Constantinescu

8 Ianuarie 2010

 
< Precedent   Urmator >

PSD

PSD

PSD Iasi

Psd Iasi

Parlament

parlament

TSD Iasi

Tsd Iasi