Tuesday, October 16, 2018
Text Size
   

Declaratii politice

Florin Constantinescu

 -Proiectul de buget pe anul 2011 este un buget pentru saracire

Intr-o declaratie politica, sustinuta in Sedinta de Plen a Senatului, senatorul PSD Florin Constantinescu a facut cateva ...

Continuare ...

-Sub ocrotirea unui stat dezinteresat, imbatranim stand la ghisee

Senatorul PSD de Iasi, Florin Constantinescu, a sustinut o declaratie politica în Sedinta de Plen a Senatului, intitulata ...

Continuare ...

-Aranjamentele dintre putere şi FMI trebuie interzise prin lege

România va mai trece printr-o criză economică. Nu este o ameninţare, ci o certitudine. 50,7% din participanţii la Forumul Economic de la Davos ...

Continuare...

-Guvernul Boc – un guvern ratat din prima secunda a numirii in functie

   Am cunoscut încă de la începutul acestui an un guvern incapabil să facă faţă crizei economice în care se afla România.

Continuare ... 

-Piatra de moara a economiei romanesti – conditiile drastice de accesare a unui credit

   Înaintea oricărei furtuni există un moment de linişte. Acum, la noi în ţară este o linişte bolnăvicoasă care prevesteşte o mare furtună.

Continuare ...

-PSD repara greseala facuta de altii pledand pentru acordarea de sprijin IMM-urilor din Romania

   Imediat după revoluţia din 1989 apăruse în România un joc de stradă denumit „Alba - neagra”.

Continuare ...

blog  

Ion Iliescu

 iliescu

 

 


  Victor Ponta

Victor Ponta


Mircea Geoana

geoana


Adrian Nastase

nastase


Miron Mitrea

mitrea


Sorin Oprescu

oprescu


Gheorghe Nichita

nichita


Catalin Ivan

Catalin Ivan


Blogul SCE

sce


Dionisie Afloroaei

dionisie

Stiri

Lansare PSD
Guvernul Boc un guvern ratat din prima secunda a numirii in functie

Stimaţi colegi,

   Am cunoscut încă de la începutul acestui an un guvern incapabil să facă faţă crizei economice în care se afla România. Lipsa de viziune, lipsa de strategie şi proasta gestionare a resurselor au condus la realizarea unor greşeli enorme menite a înşela încrederea oamenilor. Guvernanţii şi-au stabilit o mulţime de scopuri, şi-au asumat obiective foarte măreţe, dar, din păcate nu au reuşit să le atingă câtuşi de puţin.

   În sectorul public lucrurile stau prost în ceea ce priveşte reducerea cheltuielilor privind personalul din administraţia publică. În loc să se producă debirocratizarea efectivă a sistemului administrativ am asistat cu neputinţă la bugetarea unor posturi vacante – o inepţie soră cu prostia. Deci, reducerea cu 20% a posturilor existente nu s-a produs practic niciodată. În loc să păstreze locurile de muncă existente şi să creeze altele, Guvernul Boc a reuşit să concedieze peste 150.000 de oameni, cea mai mare parte provenind din mediul privat. Rata şomajului a crescut de la 4,4% la 6,3%, procent care va mai creşte odată cu concedierile anunţate: 13.000 de oameni din sectorul de stat şi 3 000 din sectorul energetic. În evaluările realizate de FMI ar trebui să ne confruntăm în curând cu o rată a şomajului de 9,6%, ceea ce înseamnă aproximativ 900.000 de şomeri.

   Situaţia nu este deloc îmbucurătoare, domnilor, şi de aceasta sunt responsabili cei care au frâiele guvernării în braţe, cei care ar trebui să gândească strategic, pe perioade lungi de timp, nu pe zile sau pe luni. E simplu să arunci pisica în ograda altuia. Acum, când îşi dau seama câte greşeli şi câte minciuni au spus, e simplu să se afirme – „nu am greşit noi, au greşit alţii”. Nu am venit în faţa Dumneavoastră pentru a face un inventar al cifrelor şi al procentelor cu impact negativ. Am venit să vă trezesc la realitate. Trebuie să privim retrospectiv cărui guvern i-am acordat încredere în decembrie 2008 şi cu mare atenţie - ce guvern vom vota în 2009.

Doamnelor şi domnilor,

   Nivelul de trai s-a perimat odată cu creşterea numărului de şomeri. Românii, în loc să o ducă mai bine au resimţit din plin criza economică. Preţurile s-au mărit odată cu creşterea euro în raport cu moneda naţională iar puterea de cumpărare s-a diminuat cu peste 10%. Guvernanţii au aruncat praf în ochi şi tinerilor cărora le-au promis cu surle şi trâmbiţe locuinţe sociale. Nu s-a construit nimic. Mai mult, inventarea programului „Prima casă” a adus până acum doar nemulţumiri celor care doreau să-şi cumpere o casă.

   Comunităţilor locale li s-au promis drumuri mai bune. Nu s-a continuat nimic în acest sens, drumurile sunt la fel de proaste. Alocarea celor 8,8  miliarde de euro pentru investiţii nu s-a produs până acum. Modernizarea tronsonului de cale ferată Bucureşti-Constanţa nu s-a realizat iar despre terminarea tronsonului Câmpina – Braşov nici nu se mai vorbeşte. Şosele de centură de la Adjud sau Râmnicu Sărat sau din alte localităţi nu au mai fost finanţate.

   Cât priveşte resuscitarea economiei naţionale prin introducerea unui impozit forfetar, acesta nu a însemnat mai mult decât falimentul unor mari companii şi creşterea numărului de şomeri. Concret, peste 100 000 de firme au dat faliment din cauza introducerea unui astfel de impozit. Banii atraşi la bugetul de stat prin acest impozit s-au virat în bani pentru şomerii plecaţi din firmele falimentare. O aritmetică simplă ne-a demonstrat că ce s-a luat pe mere s-a dat pe pere. 

   Să nu mai vorbim despre investiţiile străine care au scăzut cu peste 50% faţă de anul trecut. Aş fi fost bucuros să afirm că s-a făcut ceva bun până acum, în cele aproape 300 de zile de guvernare. De aceea, cu riscul de a mă repeta trebuie să afirm că este important să fim  atenţi cărui guvern îi vom acorda credit: unuia partizan, fără sprijin politic sau unuia de tehnocraţi, gata oricând să scoată ţara din criză?

Vă mulţumesc,

 

Senator: ing. Florin Constantinescu

26 octombrie 2009

 
< Precedent   Urmator >

PSD

PSD

PSD Iasi

Psd Iasi

Parlament

parlament

TSD Iasi

Tsd Iasi