Thursday, September 20, 2018
Text Size
   

Declaratii politice

Florin Constantinescu

 -Proiectul de buget pe anul 2011 este un buget pentru saracire

Intr-o declaratie politica, sustinuta in Sedinta de Plen a Senatului, senatorul PSD Florin Constantinescu a facut cateva ...

Continuare ...

-Sub ocrotirea unui stat dezinteresat, imbatranim stand la ghisee

Senatorul PSD de Iasi, Florin Constantinescu, a sustinut o declaratie politica în Sedinta de Plen a Senatului, intitulata ...

Continuare ...

-Aranjamentele dintre putere şi FMI trebuie interzise prin lege

România va mai trece printr-o criză economică. Nu este o ameninţare, ci o certitudine. 50,7% din participanţii la Forumul Economic de la Davos ...

Continuare...

-Guvernul Boc – un guvern ratat din prima secunda a numirii in functie

   Am cunoscut încă de la începutul acestui an un guvern incapabil să facă faţă crizei economice în care se afla România.

Continuare ... 

-Piatra de moara a economiei romanesti – conditiile drastice de accesare a unui credit

   Înaintea oricărei furtuni există un moment de linişte. Acum, la noi în ţară este o linişte bolnăvicoasă care prevesteşte o mare furtună.

Continuare ...

-PSD repara greseala facuta de altii pledand pentru acordarea de sprijin IMM-urilor din Romania

   Imediat după revoluţia din 1989 apăruse în România un joc de stradă denumit „Alba - neagra”.

Continuare ...

blog  

Ion Iliescu

 iliescu

 

 


  Victor Ponta

Victor Ponta


Mircea Geoana

geoana


Adrian Nastase

nastase


Miron Mitrea

mitrea


Sorin Oprescu

oprescu


Gheorghe Nichita

nichita


Catalin Ivan

Catalin Ivan


Blogul SCE

sce


Dionisie Afloroaei

dionisie

Stiri

Lansare PSD
Interesul nostru - salvarea firmelor prin modificarea procedurii de insolventa

Stimaţi colegi,

   Datorită acordului cu FMI s-a abătut asupra firmelor din România o ploaie de măsuri care mai de care mai austere. A fost impus un impozit forfetar. Urmarea - o mulţime de firme se închid, patronii ocărăsc guvernarea, mii de români se înghesuie la Registrul Comerţului în Bucureşti şi peste tot în ţară să-şi rezolve problema pe care alţii au creat-o.

   „Criza economică nu atinge deloc pe cei bogaţi, găsitori întotdeauna a unor soluţii pentru a-şi proteja milioanele, ci pe dezmoşteniţii soartei”, spunea Camil Petrescu. Pentru unii, cei mai mulţi de altfel, firma era toată averea pe care o aveau. S-a interzis deducerea TVA pe maşini în leasing şi s-a decis că e mai bine dacă nu se mai decontează combutibilul pe firmă. O altă greşeală majoră pentru mediul privat din România care se află în aceste momente în imposibilitatea de a se relansa.

   În goana după împrumut, în fuga după bani am pierdut din vedere faptul că am putea suprima concurenţa, am putea face să dispară cererea şi oferta, am lăsa în viaţă doar unele firme mamut.

Doamnelor şi domnilor,

   Când am vorbit despre nededucerea TVA vă spuneam că este extrem de important să venim cu idei, cu strategii de relansare şi de salvare a firmelor private din România. Este în interesul nostru, al tuturor, să gândim modalităţi de relansare a economiei naţionale.  Winston Churchill  afirma că „nu exisă prietenii şi duşmănii veşnice, ci numai interese veşnice”. Cred că sunt în asentimentul tuturor partidelor politice când afirm că salvarea mediul privat trebuie să reprezinte intersul nostru veşnic. Dacă noi, care avem pârghiile legislative de a acţiona nu facem nimic pentru a salva aceste firme, ce le putem cere celor care plătesc dările la stat cu sârguinciozitate?

   Fac un apel la toţi liderii de opinie importanţi! Fac apel la toţi preşedinţii de partide! Fac apel către mass media şi către cei care mă ascultă în acest moment! Trebuie să începem de undeva cu schimbarea legislaţiei existente. Vă propun să ne aplecăm asupra procedurii de insolvenţă reglementată de Legea nr 85 din 2006 şi modificată de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 173 din 2008. Conform legislaţiei, orice creditor, cât de mărunt, poate declanşa procesul de insolvenţă împotriva unei societăţi foarte puternice, într-un termen destul de scurt, dacă societatea respectivă nu-şi plăteşte datoriile. În acest context, băncile sunt obligate să înceapă executările, o procedură de altfel destul de urâtă şi greoaie şi pentru societatea respectivă şi pentru bănci. Numai anul trecut au intrat în insolvenţă peste 14 000 de firme. Vă daţi seama câte vor intra în acest an când sunt apăsate de măsurile impuse de acordul cu FMI?

   Ceea ce doresc eu să modific şi vă cer sprijinul tuturor în acest sens, vine în interesul mediului privat din România dar şi în interesul băncilor. De aceea, în perioada următoare va trebui să avem discuţii şi cu rerezentanţii IMM-urilor dar şi cu reprezentanţii băncilor. Va trebui să cooperăm chiar dacă suntem în campanie electorală.

Vă mulţumesc!

Senator: ing. Florin CONSTANTINESCU

11.05.2009

 
< Precedent   Urmator >

PSD

PSD

PSD Iasi

Psd Iasi

Parlament

parlament

TSD Iasi

Tsd Iasi